Tuukka Leka-Looksissa


22.10.2011

Tuukka kertoo pukeutumisfilosofiastaan Leka-Looksissa:

Olen alkanut ymmärtää vaatteita vasta viime vuosina. Tajusin, että jos laitan pinnalliset asiat kondikseen, ihmisten on helpompi kohdella minua niin kuin haluan tulla kohdelluksi. Haluan pukeutua vaatteisiin, jotka eivät muistuta minua itsestäni, vaan saavat minut tuntumaan harmoniselta osalta ympäristöäni. Käytännössä tämä ilmenee kohdallani jopa dandyilynä. En nimittäin voi teeskennellä, ettei sillä olisi väliä, että epäkarismaattisetkin ihmiset näyttävät hyvältä panostaessaan vaatteisiin.

Sen näkee oikeasti toisten ihmisten kasvoilta, kuinka hyvin pukeutunut on. Vaatteet ovatkin väline, jonka avulla saat maailman näyttämään enemmän sellaiselta kuin haluat. Jos ihmiset eivät katso sinua eivätkä väistä sinua kadulla, voit harkita, lähettävätkö vaatteesi oikeita signaaleja. Itse pidän oikeana signaalina sitä, että ihmiset antavat sinulle huomionsa, mutta heidän kasvoillaan oleva ilme pysyy hillittynä.

Pukeutumiseni perustuu klassisiin ihanteisiin siitä, miten länsimaisen ihmisen tulisi pukeutua. Minulla ei ole spesifimpää viiteryhmää. En identifioidu nimenomaan hipsteriksi, hoppariksi, hevariksi, survivalistiksi tai edes taiteilijaksi tai filosofiksi. Asun Helsingissä, ja stadilaisuudesta sanotaan, ettei sekään tuo mitään lisää identiteettiin. Mielestäni on hyvä asia, ettei pukeutumiseni minulle antama identiteetti rajoita toimintamahdollisuuksiani missään, minne voisin odottaa päätyväni. Jos kuitenkin sanoisin, että pukeutumisessani on joitain tyylillisiä poikkeamia klassisesta normista, niiden joukkoon kuuluisivat dandyilyn lisäksi militarismi. On selvää, että Varusteleka on minun kauppani – etenkin, jos haluan päällystakin.

 
 
 
  • Saavuttuaan Hirviön suureen sydämeen Kojootti leikkasi siitä rasvasiivuja ja heitti niitä ihmisille. "Harmi että olette nälkäisiä. Tässä, syökää tätä." Sitten Kojootti sytytti tulen piikivellään, ja savu nousi ylös Hirviön silmistä, nenästä, korvista ja peräaukosta. Hirviö sanoi: "Voi sinä Kojootti! Tämän takia en luottanut sinuun. Anna kun heitän sinut ulos."

    Kojootti sanoi: "Jos teet niin, ihmiset sanovat myöhemmin: 'Hän joka heitettiin ulos antaa lohta ihmisille.'" "No mene sitten ulos nenän kautta", Hirviö sanoi. "Mutta sitten he sanovat samaa." "No, mene sitten ulos korvista", Hirviö sanoi.

    "Jos teen niin", vastasi Kojootti, "he sanovat: 'Vanha korvavaikku siinä antaa ruokaa ihmisille."

    "Hn, hn, hn, Voi sinä Kojootti! Tämän takia en luottanut sinuun. Mene sitten ulos peräaukosta."

    Ja Kojootti vastasi: "Sitten ihmiset sanovat, 'Vanha kakka antaa ruokaa ihmisille.'"