Tuukka Leka-Looksissa


22.10.2011

Tuukka kertoo pukeutumisfilosofiastaan Leka-Looksissa:

Olen alkanut ymmärtää vaatteita vasta viime vuosina. Tajusin, että jos laitan pinnalliset asiat kondikseen, ihmisten on helpompi kohdella minua niin kuin haluan tulla kohdelluksi. Haluan pukeutua vaatteisiin, jotka eivät muistuta minua itsestäni, vaan saavat minut tuntumaan harmoniselta osalta ympäristöäni. Käytännössä tämä ilmenee kohdallani jopa dandyilynä. En nimittäin voi teeskennellä, ettei sillä olisi väliä, että epäkarismaattisetkin ihmiset näyttävät hyvältä panostaessaan vaatteisiin.

Sen näkee oikeasti toisten ihmisten kasvoilta, kuinka hyvin pukeutunut on. Vaatteet ovatkin väline, jonka avulla saat maailman näyttämään enemmän sellaiselta kuin haluat. Jos ihmiset eivät katso sinua eivätkä väistä sinua kadulla, voit harkita, lähettävätkö vaatteesi oikeita signaaleja. Itse pidän oikeana signaalina sitä, että ihmiset antavat sinulle huomionsa, mutta heidän kasvoillaan oleva ilme pysyy hillittynä.

Pukeutumiseni perustuu klassisiin ihanteisiin siitä, miten länsimaisen ihmisen tulisi pukeutua. Minulla ei ole spesifimpää viiteryhmää. En identifioidu nimenomaan hipsteriksi, hoppariksi, hevariksi, survivalistiksi tai edes taiteilijaksi tai filosofiksi. Asun Helsingissä, ja stadilaisuudesta sanotaan, ettei sekään tuo mitään lisää identiteettiin. Mielestäni on hyvä asia, ettei pukeutumiseni minulle antama identiteetti rajoita toimintamahdollisuuksiani missään, minne voisin odottaa päätyväni. Jos kuitenkin sanoisin, että pukeutumisessani on joitain tyylillisiä poikkeamia klassisesta normista, niiden joukkoon kuuluisivat dandyilyn lisäksi militarismi. On selvää, että Varusteleka on minun kauppani – etenkin, jos haluan päällystakin.

 
 
 
  • Kun kaikki ovat syöneet ja juoneet hyvillä mielin, jumalat valmistautuvat lähtemään linnoituksesta. Thor kertoo olevansa tyytymätön suoritukseensa kilpailuissa. Útgarða-Loki vastaa, että jos hänellä olisi ollut aavistustakaan, keiden kanssa hän on tekemisissä, hän ei olisi päästänyt heitä sisään. Hän paljastaa, että syömäkilpailussa Thorin matkakumppani Loki oli otellut metsäpaloa vastaan, ja että juomakilpailussa Thorin juomasarvi oli ulottunut valtamereen, ja merenpinta oli laskenut. Kissa, jota Thor oli yrittänyt nostaa, oli itse asiassa maailmankäärme Jörmungandr, ja kaikki olivat kauhistuneet, kun Thor oli nostanut "kissan" tassun, sillä hän oli pidellyt suurta käärmettä taivasta vasten. Útgarða-Loki sanoo, että molemmille osapuolille olisi parempi, etteivät he enää tapaisi.