Warning: file_get_contents(http://www.tuukkavirtaperko.net/FinnishHeader.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/tuukkav/etusivu/wp-content/themes/EtusivuTuukkavirtaperko/functions.php on line 27
ENG

 

Tuukka Leka-Looksissa


22.10.2011

Tuukka kertoo pukeutumisfilosofiastaan Leka-Looksissa:

Olen alkanut ymmärtää vaatteita vasta viime vuosina. Tajusin, että jos laitan pinnalliset asiat kondikseen, ihmisten on helpompi kohdella minua niin kuin haluan tulla kohdelluksi. Haluan pukeutua vaatteisiin, jotka eivät muistuta minua itsestäni, vaan saavat minut tuntumaan harmoniselta osalta ympäristöäni. Käytännössä tämä ilmenee kohdallani jopa dandyilynä. En nimittäin voi teeskennellä, ettei sillä olisi väliä, että epäkarismaattisetkin ihmiset näyttävät hyvältä panostaessaan vaatteisiin.

Sen näkee oikeasti toisten ihmisten kasvoilta, kuinka hyvin pukeutunut on. Vaatteet ovatkin väline, jonka avulla saat maailman näyttämään enemmän sellaiselta kuin haluat. Jos ihmiset eivät katso sinua eivätkä väistä sinua kadulla, voit harkita, lähettävätkö vaatteesi oikeita signaaleja. Itse pidän oikeana signaalina sitä, että ihmiset antavat sinulle huomionsa, mutta heidän kasvoillaan oleva ilme pysyy hillittynä.

Pukeutumiseni perustuu klassisiin ihanteisiin siitä, miten länsimaisen ihmisen tulisi pukeutua. Minulla ei ole spesifimpää viiteryhmää. En identifioidu nimenomaan hipsteriksi, hoppariksi, hevariksi, survivalistiksi tai edes taiteilijaksi tai filosofiksi. Asun Helsingissä, ja stadilaisuudesta sanotaan, ettei sekään tuo mitään lisää identiteettiin. Mielestäni on hyvä asia, ettei pukeutumiseni minulle antama identiteetti rajoita toimintamahdollisuuksiani missään, minne voisin odottaa päätyväni. Jos kuitenkin sanoisin, että pukeutumisessani on joitain tyylillisiä poikkeamia klassisesta normista, niiden joukkoon kuuluisivat dandyilyn lisäksi militarismi. On selvää, että Varusteleka on minun kauppani – etenkin, jos haluan päällystakin.

 
 
 
  • Freija sanoo, että Loki valehtelee, että hän vain haluaa "vinkua ikävistä asioista", että jumalat ja jumalattaret ovat raivoissaan hänelle, ja että hän palaa kotiinsa lyötynä. Vastineeksi Loki kutsuu Freijaa häijyksi noidaksi, ja väittää että Freija oli joskus jalat levällään veljensä päällä, kun kaikki muut jumalat yllättivät heidät nauraen, ja Freija pieraisi.