Tuukka Leka-Looksissa


22.10.2011

Tuukka kertoo pukeutumisfilosofiastaan Leka-Looksissa:

Olen alkanut ymmärtää vaatteita vasta viime vuosina. Tajusin, että jos laitan pinnalliset asiat kondikseen, ihmisten on helpompi kohdella minua niin kuin haluan tulla kohdelluksi. Haluan pukeutua vaatteisiin, jotka eivät muistuta minua itsestäni, vaan saavat minut tuntumaan harmoniselta osalta ympäristöäni. Käytännössä tämä ilmenee kohdallani jopa dandyilynä. En nimittäin voi teeskennellä, ettei sillä olisi väliä, että epäkarismaattisetkin ihmiset näyttävät hyvältä panostaessaan vaatteisiin.

Sen näkee oikeasti toisten ihmisten kasvoilta, kuinka hyvin pukeutunut on. Vaatteet ovatkin väline, jonka avulla saat maailman näyttämään enemmän sellaiselta kuin haluat. Jos ihmiset eivät katso sinua eivätkä väistä sinua kadulla, voit harkita, lähettävätkö vaatteesi oikeita signaaleja. Itse pidän oikeana signaalina sitä, että ihmiset antavat sinulle huomionsa, mutta heidän kasvoillaan oleva ilme pysyy hillittynä.

Pukeutumiseni perustuu klassisiin ihanteisiin siitä, miten länsimaisen ihmisen tulisi pukeutua. Minulla ei ole spesifimpää viiteryhmää. En identifioidu nimenomaan hipsteriksi, hoppariksi, hevariksi, survivalistiksi tai edes taiteilijaksi tai filosofiksi. Asun Helsingissä, ja stadilaisuudesta sanotaan, ettei sekään tuo mitään lisää identiteettiin. Mielestäni on hyvä asia, ettei pukeutumiseni minulle antama identiteetti rajoita toimintamahdollisuuksiani missään, minne voisin odottaa päätyväni. Jos kuitenkin sanoisin, että pukeutumisessani on joitain tyylillisiä poikkeamia klassisesta normista, niiden joukkoon kuuluisivat dandyilyn lisäksi militarismi. On selvää, että Varusteleka on minun kauppani – etenkin, jos haluan päällystakin.

 
 
 
  • Levisialaaksossa kulkiessaan Kojootti kuuli vauvan itkevän kukkulan laella. Kojootti meni ylös vauvan luo ja laittoi sormensa tämän suuhun antaakseen tämän imeä. Vauva söi lihan Kojootin sormesta, sitten hänen kätensä, sitten hänen käsivartensa. Hirviövauva tappoi Kojootin. Vain tämän luuranko jäi.

    Hetken kuluttua Kojootin hyvä ystävä Kettu kulki ohi. Kettu astui kuolleen ruumeen yli, ja Kojootti palasi henkiin. Tämä alkoi venytellä kuin olisi ollut unessa. "Olen nukkunut pitkään", hän sanoi Ketulle. "Olet ollut kuollut", Kettu sanoi hänelle. "Tuo vauva on hirviö, ja hän tappoi sinut."

    Kojootti katseli ympärilleen, mutta vauva oli kateissa. Hän laittoi piikiveä sormeensa ja odotti vauvan tulevan takaisin. Kun hän kuuli tämän itkevän, hän huusi: "Hei, vauva! Sinä olet varmaan nälkäinen." Kojootti antoi tälle piikivisen sormensa imettäväksi. Vauva viilsi itseään ja kuoli.