Warning: file_get_contents(http://www.tuukkavirtaperko.net/FinnishHeader.php): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/tuukkav/etusivu/wp-content/themes/EtusivuTuukkavirtaperko/functions.php on line 27
ENG

 

Tuukka Leka-Looksissa


22.10.2011

Tuukka kertoo pukeutumisfilosofiastaan Leka-Looksissa:

Olen alkanut ymmärtää vaatteita vasta viime vuosina. Tajusin, että jos laitan pinnalliset asiat kondikseen, ihmisten on helpompi kohdella minua niin kuin haluan tulla kohdelluksi. Haluan pukeutua vaatteisiin, jotka eivät muistuta minua itsestäni, vaan saavat minut tuntumaan harmoniselta osalta ympäristöäni. Käytännössä tämä ilmenee kohdallani jopa dandyilynä. En nimittäin voi teeskennellä, ettei sillä olisi väliä, että epäkarismaattisetkin ihmiset näyttävät hyvältä panostaessaan vaatteisiin.

Sen näkee oikeasti toisten ihmisten kasvoilta, kuinka hyvin pukeutunut on. Vaatteet ovatkin väline, jonka avulla saat maailman näyttämään enemmän sellaiselta kuin haluat. Jos ihmiset eivät katso sinua eivätkä väistä sinua kadulla, voit harkita, lähettävätkö vaatteesi oikeita signaaleja. Itse pidän oikeana signaalina sitä, että ihmiset antavat sinulle huomionsa, mutta heidän kasvoillaan oleva ilme pysyy hillittynä.

Pukeutumiseni perustuu klassisiin ihanteisiin siitä, miten länsimaisen ihmisen tulisi pukeutua. Minulla ei ole spesifimpää viiteryhmää. En identifioidu nimenomaan hipsteriksi, hoppariksi, hevariksi, survivalistiksi tai edes taiteilijaksi tai filosofiksi. Asun Helsingissä, ja stadilaisuudesta sanotaan, ettei sekään tuo mitään lisää identiteettiin. Mielestäni on hyvä asia, ettei pukeutumiseni minulle antama identiteetti rajoita toimintamahdollisuuksiani missään, minne voisin odottaa päätyväni. Jos kuitenkin sanoisin, että pukeutumisessani on joitain tyylillisiä poikkeamia klassisesta normista, niiden joukkoon kuuluisivat dandyilyn lisäksi militarismi. On selvää, että Varusteleka on minun kauppani – etenkin, jos haluan päällystakin.

 
 
 
  • Heimdall on Asgårdin eli jumalten asuinsijan vartija, jolla on yhdeksän äitiä. Hän on väsymätön vartija, jonka aistit ovat niin valppaita, että hän näkee pimeässä ja kuulee ruohon kasvavan. Heimdallin asuinsija on jumalten kodin ja muun maailman yhdistävän sateenkaarisillan äärellä. Vartija nauttii maan valtakunnissa vaeltelemisesta ja panee eri kuolevaisnaisten kanssa alkuun kolme ihmisluokkaa: maaorjat, talonpojat ja ylimykset. Loki ja Heimdall tappavat toisensa ragnarökissä.